en-GB
προτάσεις δραστηριότητες

Με έμπειρο και διαπιστευμένο οδηγό, μπορούμε με ασφάλεια να προγραμματίσουμε

πεζοπορικές εξορμήσεις, στο δίκτυο μονοπατιών του νησιού. Θα έρθετε κοντά στην παράδοση, στην ιστορία του τόπου, στη γενναιόδωρη Αμοργιανή φύση και σε πανέμορφες παραλίες.

Επίσης στα πλαίσια της γνωριμίας σας με το νησί και της δημιουργικής απασχόλησης μπορούμε σε συνεργασία με τον παραπάνω οδηγό να διοργανώσουμε επισκέψεις αγροτουρισμού, θρησκευτικού τουρισμού και αρχαιολογικών χώρων.

Αγροτουρισμός
Ο αγροτουρισμός στην Αμοργό έχει να προσφέρει πλούσιες εμπειρίες σε πολλά επίπεδα, αναλόγως την εποχή που θα επισκεφτείτε το νησί.
Γνωρίστε, πληροφορηθείτε και αν θέλετε συμμετάσχετε στις παραδοσιακές ενασχολήσεις των ντόπιων κατοίκων, όπως αγροτικές εργασίες που περιλαμβάνουν συλλογή και επεξεργασία βοτάνων, ελιάς, λαχανικών, κτηνοτροφία και τυροκομία, μελισσοκομία.

Θρησκευτικός τουρισμός
θα συγκινήσει βαθειά τον επισκέπτη της Αμοργού. Επισκεφτείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισας, του Αγίου Γεωργίου του Βαλσαμίτη και του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου καθώς και πολυάριθμες εκκλησίες και ξωκλήσια, μοναδικής αρχιτεκτονικής και σε ξεχωριστές τοποθεσίες, όπως, Σταυρός, Παναγία Θεοσκέπαστη, Παναγία η Καστριανή, Άγιος Ιωάννης Αρκεσίνης, Άγιος Νικόλαος στο Καμάρι και πολλές άλλες.
Σε κλίμα κατάνυξης οι λειτουργίες και τα ιερά μυστήρια στα οποία θα συμμετάσχετε, καθώς επίσης θα έχετε την ευκαιρία να παρεβρεθείτε σε εορτές και πανυγήρια, να γευτείτε ντόπιες συνταγές και να διασκεδάσετε με παραδοσιακή μουσική και χορούς καθολη τη διάρκεια του έτους.

Παρατήρηση νυχτερινού ουρανού,
για την οποία διοργανώνονται συχνά στην Αμοργό, σεμινάρια και διαλέξεις σε συνδυασμό με υπαίθριες νυχτερινές εξορμήσεις, σε κατάλληλα σημεία του νησιού.

Kαταδύσεις και canoe cayak
Σε κοντινή απόσταση από το κατάλυμα λειτουργεί όμιλος εκπαίδευσης στις καταδύσεις και canoe cayak από έμπειρο, διπλωματούχο επαγελματία, ο οποίος με ασφάλεια και σε ευχάριστο και διασκεδαστικό κλίμα, θα σας προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία κολύμβησης στο απέραντο γαλάζιο, κατάδυσης και εξερεύνησης των περίφημων και πλούσιων βυθών του Αιγαίου Πελάγους

Yoga, tai chi, Μασαζ
Κατά τη διαμονή σας μπορούμε να προγραμματίσουμε, χαλαρωτικό ή θεραπευτικό μασάζ στο χώρο σας, από διπλωματούχο και έμπειρο επαγγελματία καθώς επίσης και συνεδρίες διαλογισμού, yoga, tai chi σε συνεργασία με έμπειρους, εξειδικευμενους στο είδος και διπλωματούχους επαγγελματίες, σε όμορφο και χαλαρωτικό χώρο που διαθέτουν στην περιοχή της Αιγιάλης.

Σε κάθε περίπτωση, παρακαλούμε επικοινωνήστε το αίτημα σας μαζί μας εγκαίρως, προκειμένου να σας ενημερώσουμε πλήρως και να είμαστε σε θέση να το οργανώσουμε κατά τον καλύτερο τρόπο.

 

Έθιμα, Εορτές και Πανηγύρια καθ' όλη τη διάρκεια του έτους

Γιορτή Μοναστήριου της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας.

Γιορτή Αγίου Νικολάου, σε ομώνυμες εκκλησίες του νησιού.

Εκδηλώσεις Καρναβαλιού και υπαίθρια παιχνίδια κατά τη διάρκεια της Αποκριάς, Θολάρια και Λαγκάδα.

Έθιμο του καπετάνιου, τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, Θολάρια και Λαγκάδα.

Έθιμα και υπαίθρια παιχνίδια της Κυριακής του Πάσχα, Θολάρια.

Πανηγύρι της Αγ. Παρασκευής, Κάτω Μεριά.

Εσπερινός Αγ. Παντελεήμονος με καΐκια.

Γιορτή της ψημένης ρακής, Κατάπολα.

Πανηγύρι του Χριστού, Χώρα.

Εορτασμός της Παναγίας σε όλο το νησί 

Γιορτή του παστελιού, Χώρα.

Γιορτή του Σταυρού, Αιγιάλη.

Γιορτή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.